Veilige en Feestelijke Horeca

Online videocursus.

Inzicht en oplossingsrichtingen in de 7 dilemma's en onderwerpen die je tegenkomt bij de heropening en gebruik.

Waarde: 295 euro

Jouw prijs: 14,95

Ja, ik wil deze cursus!
 

Veilige & Feestelijke Horeca

Inzicht en oplossingsrichtingen in de 7 dilemma's en onderwerpen die je tegenkomt bij de herinrichting en gebruik.

Minder frustratie en meer rust is bij de herinrichting van de horeca en terrassen heel belangrijk. We moeten en willen snel handelen om toch omzetverliezen te beperken. Hiervoor moeten we creatief nadenken in een korte tijd met beperkte informatie en waarin het waarom van de maatregelen niet altijd duidelijk is. Je denkt als ondernemer dat je een goede oplossing hebt gevonden en toch hebben de hulpdiensten er weer een probleem mee. En de gemeentelijk ambtenaar krapt weer achter z'n oren hoe en of deze creatieve ondernemers ideeën juridisch te verantwoorden zijn en dan ook nog op zo'n korte termijn. Hoe gaan we dit met elkaar doen? Hoe gaan we samen deze nieuwe situatie tot een succes maken? En zo dat we het allemaal begrijpen waarom we iets wel of niet doen.

Wat levert deze cursus jouw  op? 

 • Een heldere denkrichting voor oplossingen;
 • Achtergrond kennis voor het voeren van de juiste discussie;
 • Meer frustratie, meer rust en meer creativiteit;
 • Versnelling van de samenwerking en gemeenschappelijk resultaat.

Voor wie? 

 • Voor horeca ondernemers: achtergrond kennis voor de juiste discussies en gemakkelijk je personeel opleiden;
 • Voor gemeentelijke ambtenaren: gemeenschappelijke taal creëren door te delen binnen het netwerk. Inzicht in dilemma's voor lokaal beleid en communicatie met ondernemer;
 • Politie, brandweer & Veiligheidsregio's: draagt bij de manier van overbrengen van wat je wilt bereiken. Ondernemers krijgen het belangrijkste veiligheidskader mee en dat scheelt in het gesprek en ontwikkeling; 
 • Beveiligers e.a. operationele mensen: kort overzicht in de dynamiek, zodat je een betere bijdrage kan leveren in de uitvoering. 

Aanvangsniveau: MBO werk- en denkniveau

Studiebelasting: 90 minuten + uitvoering werkopdrachten ongeveer 6 uur.

Deze online videocursus is niet alleen relevant voor het heropenen van de horeca maar ook in de perioden die nog gaan komen onderweg weer terug naar normaal.

Wat krijg ik?

 • 90 minuten cursus
 • 7 online video's
 • werkbladen met opdrachten
 • 2 bonus video's

 

Wees voorbereid op discussies en gesprekken met elkaar. Wacht niet langer en koop hier  direct de cursus aan en start gelijk!

1. Onpraktische overheidsregels

Waarom zijn de overheidregels eigenlijk niet  duidelijk of tegenstrijdig? Hoe kan het nu dat de staat onvoldoende duidelijkheid kan verschaffen. Wanneer kan dat wel? En hoe kunnen we dus op lokaal nivo wèl duidelijkheid verschaffen?

 

2. Omgaan met verschillende belangen

Het is soms zo frustrerend als ondernemers, gemeente en hulpdiensten in gesprek zijn met elkaar. Waarom? Waarom is het soms zo lastig en frustrerend?  Hoe kunnen botsende belangen en karakters elkaar vinden? 

 

3. Vluchtroutes & Calamiteitenroutes

Om opnieuw de horeca en het terras te kunnen inrichten is het belangrijk dat je geen nieuwe veiligheidsproblemen creëert. Wat is het bestaande veiligheidskader waar je rekening mee moet houden? En welke fouten worden daar nu het meeste in gemaakt?

5. Looproutes & Rijvorming

Looproutes en rijvorming zijn in één keer heel belangrijk geworden.  Hoe kan je hierover nadenken en zorgen dat ik met de ene oplossing niet een ander probleem creëer?

5. Vol is vol

Het vol=vol scenario is één van de onderwerpen waar je mee te maken gaat krijgen. Wat kom je tegen en hoe kan je er mee gaan?

 

 

6. Communicatie met klanten

 

Gedrag van klanten en burgers wil je sturen. Hoe kan je dat doen en wat zijn hierin de meest gemaakte fouten?

 

7. Evaluatie en debriefing

Er is nog zoveel onduidelijk en er is heel veel nieuw. Hoe kunnen we snel leren en zorgen dat we maximaal profiteren van onze opgedane kennis en ervaring?

 

 

RTL editie NL 

RTL Editie NL vroeg Marit Elders van Event Safety Academy B.V. op 5 mei naar haar mening over veilig en feestelijk inrichten en gebruiken van de horeca en de terrassen tijdens deze crisis. Ze besloot daarop een praktische online videocursus te maken. Het ESA-team is toen hard aan de slag gegaan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Ze hoopt dat dit bijdraagt aan het beperken van omzetverlies, minder frustratie en meer ruimte voor creativiteit.

Laila Vernooij

Vrijwilliger als Organisator van een evenement Wijk bij Duurstede en Marketingmanager

“Wat fijn om zonder gedoe te horen wat er mogelijk is en te kijken met een boerenverstands bril." 

 

Marc Pas

“Praktische cursussen en duidelijke taal."

Evenementenadviseur Brandweer Gooi en Vechtstreek”

Erik Glerum

Operationeel Expert Zeeland, Evenementenadviseur, OvD politie.

“Nuttig, praktisch en leerzaam. Helpt om elkaar beter te leren begrijpen en sluit aan bij de IRS-EM methodiek binnen de politie. ”

Marlie Vrösch

Teamleider vergunningen gemeente Valkenburg a/d Geul

“De online videocursussen zijn duidelijk en praktisch."

NEDERLAND HET LEUKSTE EN VEILIGSTE LAND VOOR EVENEMENTEN