Online videocursus met mogelijkheden voor online live coaching en maatwerk voor groepen.
Er is gewoon te weinig tijd voor alle dossiers die jij moet oppakken.
Je weet dat je meer tijd moet besteden aan een dossier, maar je schuift het maar voor je uit. Je bent sterk genoeg en je redt het wel, maar liever had je het anders gezien!
∼
De overleggen kosten veel tijd en leveren onvoldoende op.
Er is soms sprake van professionele frustratie. Je wilt meer lucht en ruimte creëren, zodat iedere partij optimaal zijn belang kan dienen en zijn taken kan uitvoeren. Je wilt minder overleg met meer resultaat en meer plezier.
∼
De evaluatie kent iedere keer dezelfde punten.
Er wordt regelmatig gezegd ‘dat is voor de evaluatie..’ en vervolgens krijgt het geen aandacht meer. Je merkt, dat er de volgende keer weinig tot niets mee is gebeurd. Je wilt dat evaluatiepunten worden opgepakt en er een duurzame verandering plaatsvindt. Je wilt naar een gemeenschappelijk leerproces waarin de oude evaluatiepunten plaats maken voor nieuwe leerpunten.
∼
De voorbereidingen en overleggen kosten erg veel tijd.
Er wordt onvoldoende voortgang geboekt in de taken die moeten gebeuren. Documenten worden te laat opgeleverd en zijn vaak van onvoldoende kwaliteit. Je wilt een voorspelbaar proces en tijd creëren voor de taken die daadwerkelijk het verschil maken. Je wilt grip krijgen op de inzet van de kosten, planning, de uitvoering van taken en de inzet van mensen en middelen.
∼
Je hebt het gevoel dat de besluitvorming traag gaat en de bovenliggende organisatielagen daar een negatieve bijdrage hebben.
Je wilt dat de besluitvorming sneller gaat en dat bestuurders een essentiële bijdrage leveren aan de oplossing van jouw veiligheidsvraagstuk en aan het verder professionaliseren van de samenwerking.
Gelukkig hoeven deze bovenstaande situaties niet te blijven zoals ze zijn. De online cursus Regisseur Openbare Orde & Veiligheid helpt je om hier verandering in aan te brengen.
In 7 stappen de krachten bundelen en de regie nemen op jouw veiligheidsvraagstuk.
Door het versterken van de rol, persoonlijke effectiviteit van jou als regisseur veiligheid en jouw kennis- en informatiepositie in het veiligheidsvraagstuk, geloven wij dat er steeds meer krachtige pijlers ontstaan in het veiligheidsnetwerk. Doordat het veiligheidsnetwerk weet wie waarvoor verantwoordelijk is, worden het krachtige, sterke netwerken met efficiƫnte samenwerkingen, die complexe vraagstukken simpel, praktisch en doeltreffend weten op te lossen en aan te pakken. Netwerken die gemeenschappelijk resultaat versneld weten op te leveren en hun maatschappelijke betekenis vergroten met elke stap die zij doen. Deze online videocursus helpt jou om dit te bewerkstelligen in jouw veiligheidsnetwerk.
Minder overleg met meer resultaat. Dat betekent, dat er ook meer ruimte komt om verder te professionaliseren.
Jouw advies op het moment waar je nog invloed kan uit oefenen.
Er is onderling meer begrip voor de veiligheid en ieders rol daarin, zowel bij de externe als interne partners.
Zonder inmenging van andere belangen.
Zodat je snel weet hoe je je tijd moet verdelen en waar de prioriteiten liggen.
Wie is waarvoor verantwoordelijk. Hoe positioneer je jezelf en jouw netwerk?
Door de juiste regie en de hele keten versterken.
Er is meer rust en ruimte bij betrokkenen doordat er minder verrassingen zijn in de voorbereiding en uitvoering.
In 7 stappen de krachten bundelen en de regie nemen op jouw veiligheidsvraagstuk
De focus van onze cursussen is de dagelijkse praktijk van openbare orde met praktische voorbeelden. Je wordt exact uitgelegd wat de stappen zijn en hoe je deze kunt nemen. Je krijgt toegang en goedkeuring voor het persoonlijk en niet- commercieel of voor trainingsdoeleinden gebruik van alle templates en modellen.
Met de online video cursus lijkt het alsof je gewoon in de lesruimte zit. De stof wordt je uitgelegd op een flap-over en door middel van voorbeelden en foto's.
Aan kennis heb je niet zoveel als je het niet implementeert. Daarom zijn er werkbladen en templates met implementatieopdrachten. Hierdoor wordt je geholpen om de kennis te implementeren in jouw evenement.
Je hebt je eigen account. Dit geeft je de mogelijkheid om vragen te stellen en opmerkingen plaatsen in de betreffende les. Je leert van anderen die vragen stellen en je krijgt antwoord van jouw docent.
Je zet hier de docent gewoon op 'play' of 'stop'. Iets waar we allemaal van droomden op de middelbare school ;-) Je kan het zo vaak terugkijken als je maar wilt en op iedere locatie met internet.
In 7 stappen de krachten bundelen en de regie nemen op jouw veiligheidsvraagstuk
Deze kernmodules helpen je om om in 7 stappen de krachten te bundelen en de regie te nemen op jouw veiligheidsvraagstuk.
Je bent zelf het belangrijkste instrument voor het oplossen van het veiligheidsvraagstuk. Hoe zit jij in de wedstrijd?
De veiligheidsregisseur is de spin in het web. De persoon die het veiligheidsvraagstuk van A naar B moet regisseren. Hoe doe je dat? Hoe kijk je naar je eigen rol en functie? Hoe ben je gepositioneerd en welke positie heb je nodig voor de realisatie van jouw opgaaf. Welke natuurlijke veranderaar en beïnvloeder ben jij? Hoe bewust ben je van jouw bekwaamheden en hoe zet je deze in?
Jij bent aan de bal. Hoe bepaal je je doel?
Een goed begin is het halve werk. Wanneer het vraagstuk niet juist is gediagnosticeerd en de opdracht niet realistisch is of onjuist verwoord is, heb je kans op scheefgroei. Een verkeerd begin kan nare gevolgen hebben voor de kosten, de kwaliteit en of je de datum kan halen die jij in je hoofd had. Imagoverlies van jou, van jouw team en van je bestuurder staat om de hoek. Zorg dat je de veiligheidsopgaaf juist beschrijft; een basis voor het managen van de verwachtingen en het voorkomen van een stille impasse.
Het vraagstuk is groot, je denkt dat je honderd dingen tegelijk moet doen.
Je weet dat dat niet kan. In deze module ga je op zoek naar de 20% van interventies die jouw 80% aan resultaat geeft. En om de juiste interventie te bepalen, heb je de juiste diagnose nodig. Hoe kan je die diagnose stellen? Welke nivo's zijn er? En hoe bepaal je daarop de interventie die nodig is voor het regisseren van het veiligheidsvraagstuk?
We vragen ons vaak af wie nu waarvoor verantwoordelijk is en wie nu iets moet doen?
Wanneer het veiligheidsnetwerk dit niet helder op het vizier heeft, kunnen verhoudingen tussen mensen, afdelingen en organisaties scheefgroeien. Een impasse ligt op de loer. Hoe kan je dit signaleren en voorkomen? Hoe kan je hier richting aan geven? Hoe werken organisatiestructuren hierin mee of tegen?
Krachtige besluitvorming en korte besluitvormingsprocessen zijn cruciaal om te kunnen reageren op de nu sneller veranderende buitenwereld dan vroeger.
Je krijgt meer rust en ruimte en minder overleg met meer resultaat. Wanneer hiervoor geen aandacht is, zijn bestuurders niet in de informatiepositie waar ze wel moeten zijn. Verrassingen liggen op de loer en bestuurders laten hun oor te snel hangen naar de wensen van de politiek ipv naar de feitelijke situatie. Evaluaties blijven ieder jaar hetzelfde en de werkdruk op het team blijft te hoog.
Om projecten en veiligheidsvraagstukken gedaan te krijgen, heb je een netwerk nodig dat coöperatief is en ambassadeurs heeft.
Draagvlak is een modewoord, maar cruciaal voor het slagen van jouw veiligheidsvraagstuk. Wat is draagvlak en wat moet je doen om dat te bereiken? Welke bijdrage hebben jouw stakeholders aan het veiligheidsvraagstuk? Hoe doe je een stakeholderassessment en wat ga je exact doen om de 'neuzen' dezelfde richting op te krijgen?
Vele mensen, afdelingen en organisaties zijn betrokken bij ons veiligheidsvraagstuk.
Het is belangrijk dit goed te organiseren. Wanneer je hier geen aandacht voor hebt, loop je snel uit de tijd of moet er flink worden ingeboet op kwaliteit. Hoe kan je het proces en de taken die gedaan moeten worden managen? Hoe zorg je dat de veiligheidsadviezen organisatorisch goed gebord zijn, zodat het veiligheidsadvies geen last heeft van andere belangen? Complexe vraagstukken vragen om goed leiderschap.
In 7 stappen de krachten bundelen en de regie nemen op jouw veiligheidsvraagstuk
De inhoud van de cursus is gelijk aan een 3-daagse cursus ter waarde van € 2495,- euro. Voor het verbeteren van de hele keten en het veiligheidsnetwerk, is het belangrijk dat iedereen deze cursus volgt om eenzelfde taal te ontwikkelen. Wij passen onze prijs bij deze visie aan om ruimte te geven aan het verder professionaliseren van de regisseur veiligheid, want daardoor wordt het veiligheidsnetwerk versterkt en kunnen we met minder overleg, meer resultaat bereiken. Het vergroot onze invloed bij elke stap die wij doen. Doe je mee?
SPECIALE CONDITIES
10 online video's
Implementatieopdrachten
Templates
10 online video's
Implementatie opdrachten
Templates
+
3 momenten online coaching
Behandeling eigen casuïstiek
Live groepstraining
+
per deelnemer
10 online video's
Implementatie opdrachten
Templates
Behandeling eigen casuïstiek
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.